Suomalainen verkkokauppa. Ilmainen toimitus yli 50€ arvoisiin tilauksiin postin kautta. Toimituskulut yleensä 5,97€/tilaus. Toimitamme tällä hetkellä Suomeen. lue lisää

Alkanna (Alkanet) jauhe

2,60 4,95 

Vegaaninen, 100% Alkanna-jauhetta, 100% luonnollinen väriaine, ei testattu eläimillä.

Alkanna kuuluu purasruohoperheeseen ja on kotoisin koko Välimeren alueelta. Alkanna-juurijauhetta käytetään villan, kankaiden, kosmetiikkatuotteiden ja saippuoiden värjäämiseen.

Saippuoissa se tuottaa vaaleanpunaisen, violetin, siniharmaan tai harmaanvihreän sävyjä riippuen käytetystä määrästä, CP-saippuakoostumuksen öljytyypeistä ja myös koostumuksen alkalisuudesta.

Alkanna antaa rubiininpunaisen vivahteen ja violetin värin vedettömille kosmetiikkatuotteille, kuten huulirasvoille, öljyille, voiteille tai huulipunalle.

Alkanna-juurijauhe voidaan liottaa kasviöljyyn, joka saa rubiininpunaisen/burgundin värin. Väri kehittyy myös riippuen öljyn alkuperäisestä väristä, joten jos käytetty öljy on vihreä (oliivi, avokado…) maseraatilla on eri väri kuin jos käytetään väritöntä tai kullankeltaista öljyä.
Alkanna-juurijauhetta voidaan käyttää myös sellaisenaan saippuoissa tai muissa kosmeettisissa valmisteissa.

Ohje öljyiseen maseraattiin: Valmista 100 ml maseraattia käyttämällä 5 g alkanet-jauhetta ja 95 g (~ 100 ml) valitsemaasi kasviöljyä, jolloin saadaan 5 % maseraatti. Maseraatin väripitoisuutta voidaan lisätä, yleensä 10 % (10g alkanna-jauhetta 95g öljyä) riittää intensiivisen värin saamiseksi. Lisää Alkanet-juurijauhe ja valittu kasviöljy kannelliseen purkkiin. Sekoita hyvin ja anna vaikuttaa vähintään 48 tuntia (jotkut lähteet suosittelevat 7 päivää) sekoittaen useita kertoja päivässä. Jakson lopussa kaada öljy suodattimen tai tiheän siivilän läpi. Saatu öljy voidaan sisällyttää saippuaresepteihin tai ainesosana voiteisiin, vartalovoiteisiin, voiteisiin, huulipuniin, huulirasvoihin jne.

Saippuassa käytettäessä on suositeltavaa tehdä kokeita pienille määrille, määrittää tarvittava pitoisuus ja optimaalinen koostumus, jotta saadaan haluttu loppuväri. Alkanet-juurijauhe antaa kauniin violetin värin perinteiselle saippualle. Se muuttuu aluksi harmaaksi, mutta värjäytyy kauniin violetiksi. Huomautus: CP-saippuoiden väri voi muuttua ajan myötä, koska alkaaniväriaineet ovat herkkiä pH-tason muutoksille.

  • kynttilöille se antaa vaaleanpunaisesta vadelmanpunaiseen väriä
  • hiusten värjäykseen käytetään pääasiassa yhdessä hennapunaisen kanssa mahonkiheijastusten antamiseksi ja punaisen violetin sävyjen korostamiseksi

Huom! Alkanna-juurijauhetta ei enää ole hyväksytty elintarvikevärinä, koska se sisältää myrkyllisiä alkaloideja, eikä sitä siksi voida käyttää sisäisesti.

Kasvitieteellinen nimi: Alkanna tinctoria juurijauhe

inci: Alkanet Root

Varastointi: viileässä, kuivassa paikassa, valolta suojattuna

Varoitukset: älä hengitä, älä niele; vain kosmeettiseen käyttöön

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Koko

10g, 25g

X